1 peket agar-agar
Air - smp tenggelam agar-agar
1 cwn gula pasir (kalau manis blh kurang kan gula @ nak manis tambah lah sukatannya)
3 helai daun pandan
1 biji telur ayam
2 cwn santan pekat
sedikit pewarna hijau (kalau x bubuh pun xpe)
Cara-cara:-
1. Rendam sekejap agar-agar lepas tu masukkan ke dalam periuk yg di isi air.
2. Masukkan gula pasir, biarkan menggelegak sampai agar-agar betul-betul hancur.
3. Dalam bekas yg lain, kocak telur ayam (macam nak wat telur dadar)
4. Daun pandan & kelapa parut di blend sampai hancur kemudian tapis.
5. Masukkan adunan tu ke dalam agar-agar tadi. @ pewarna hijau.
6. kacau mesra sampai agar2 pekat.
5. Tunggu sampai menggelegak (sekali sahaja) dan pindahkan ke loyang.
*Tips : pastikan anda kocok/ timbuk semasa memasukkan telur ke dalam agar2, kalau tidak lumut tidak menjadi.
Selamat mencuba....