- 1 ½ gelas tepung gandum (diayak)
- 8 biji telur A
- 450 gm mentega Golden Churn
- 1 gelas gula halus (kisar halus lagi jika suka)
- 200 gm horlicks
- Pewarna hijau (Star Brand) - dayang gantikan dgn pes pandan Cap Kopoe-Kopoe
- 1 tin kecil Seri Kaya
- 1 tin kecil susu pekat manis
- 1 sk esen vanilla
- Sediakan pengukus. Didihkan air. Griskan Loyang dgn mentega dan taburkan dgn sedikit tepung.
- Pukul mentega bersama gula halus hingga kembang dan berkrim. Gunakan kelajuan maksima.
- Masukkan telur sebiji dan pukul hingga sebati (guna speed sederhana). Kemudian, masukkan lagi sebiji telur dan pukul lagi. Ulangi proses ini sehingga habis.
- Masukkan susu dan serikaya. Ratakan.
- Masukkan tepung sedikit demi sedikit diselangselikan dgn horlicks dan gaulkan sebati.
- Masukkan pewarna hijau dan esen vanilla. Sebatikan.
- Tuangkan adunan ke dalam Loyang dan tutupkan dgn kertas foil.
- Kukuskan selama 4 jam. (tambah air panas jika hampir kering)
Kek nie mmg sedap.....